Alternative la clasicul SMS: WhatsApp, Kik și Viber disponibile pe Windows Phone

Mesajele SMS clasice sunt de mult timp amenințate de mesageriile instant disponibile pe platformele mobile. Cu doar o conexiune la internet puteți trimite mesaje text, audio sau video și fotografii mult mai rapid și cel mai important, gratuit!

WhatsApp

whatsapp windows phone

Începem cu WhatsApp care a devenit rapid foarte populară în rândul utilizatorilor de telefoane inteligente. Disponibilă pe Windows Phone, Android, BlackBerry și iPhone, aplicația permite trimiterea de mesaje text, note vocale, clipuri video și fotografii către oricare alt utilizator WhatsApp, indiferent de platforma mobilă.

Pentru înregistrare folosiți numărul vostru de telefon mobil, iar primul an este gratuit, apoi veți plăti doar 1 dolar / an. WhatsApp este disponibilă în Magazin.

 

Kik me!

kik windows phone

O alternativă mult mai simplă este Kik Messenger. Populară în rândul adolescenților americani, aplicația este capabilă să trimită mesaje text și imagini foarte rapid. Spre deosebire de WhatsApp, pentru înregistrare veți folosi adresa voastră de e-mail și vă veți alege un nume de utilizator cu ajutorul căruia prietenii vă pot găsi. Instalați Kik urmând această adresă (disponibilă și pentru Windows Phone 7.x).

kik qr

 

Viber – mesaje instant și apeluri HD

viber windows phone

Am păstrat pentru final aplicația Viber care este mult mai complexă în comparație cu cele două deja menționate. Viber este atât o aplicație de instant messaging cât și una cu care puteți realiza apeluri prin tehnologia VoIP. Este disponibilă pentru platformele mobile Windows Phone, iOS și Android, dar și pe desktop pe Windows și Mac OS.

Trimiteți mesaje și fotografii sau realizați apeluri gratuite indiferent de ce sistem de operare folosiți voi sau prietenii voștri. Aveți nevoie doar de o conexiune WiFi stabilă sau 3G / LTE (4G). Înregistrarea se face, ca și în cazul WhatsApp, cu ajutorul numărului de telefon.

Descărcați și încercați Viber din Windows Phone Store.

viber qr

În momentul de față în România nu există foarte mulți adepți ai acestor aplicații însă sperăm ca pe viitor și românii să realizeze că acesta este un mod mult mai simplu, mai distractiv și mai ieftin de a comunica.

Dacă utilizați o astfel de aplicație așteptăm să ne spuneți părerile voastre!

  • Bogdan

    Eu am instalat Viber, dar ori eu nu stiu, ori nu merge apel video, ar fii super daca ar merge , as dezinstala Skype , care nu mi place deloc.

    • Funcția de apel video nu este disponibilă momentan pentru terminalele mobile.

  • sainsus.anisoara@mail.ru

    cind imi scriu numarul de telefon si dau „continua” imi da eroare..care ar fi problema ?